Damerna BÄST igen

Damerna i Ullevi FK visade återigen hur fantastisk duktiga dom är och blev återigen bästa klubb i Sverige. Utby IK bidrog med sina storstjärnor som tog 2 GULD o ett Silver! Den 4e medaljen tog Suldan efter en start spurt på 5000m.

Charlotta Fougberg gjorde debut på sin ”gamla” favoritsträcka 3000m Hinder. Full fart från början gav nytt mästerskapsrekord med fina 9.42,13. Grymt imponerande.

Khaddi Sagnia skrämde livet på sig själv och alla andra genom 2 ogiltiga första hopp i finalen. Sedan ett säkerhetshopp på 5.94 i tredje och 8e plats och en hemsk väntan på om det skulle räcka till final och 3 hopp till. Puh och sedan fixade hon segern med årsbästa på 6,71!

Lovisa Lindh valde att springa 1500m i årets SM. Lite för att förbättra sitt årsbästa och utmana Hermansson. Denna dag var Hermansson för stark men ett nytt årsbästa blev det och ett Silver.

Suldan Hassans 5000ms lopp började i lustempo och fortsatte i lustempo till sista 1000m och speciellt de sista 400m gick fort (56s). Suldan var inte riktigt 100% med när spurten drogs upp men urstark på sista 100m där han tog 2 man och bärgade ett Silver och med all störta säkerhet en Finnkampsplats.

Mari Klaup kunde i år ”äntligen” tävla för Ullevi i SM. Detta för att hon valde bort Estniska mästerskapen i år. En fin 4e plats o SM poäng knep hon. Om 2 veckor blir det roligt att se henne i Mångkamps-SM eftersom ju mångkamp är hennes riktigt starka sida.

Hampus Börjesson tog sig till Final på 1500m där han tog en 6e plats förra året. Men i år blev det lite sämre. Bestämde sig då att ta revanch på 5000m på följande dag. Hampus var med i klungan hela vägen till sista varvet och med 60s var han riktigt nära att knipa 6e platsen på 5000m istället. Men en 7e plats var mer än godkänt!

Ali Al-Bancano såg stark ut i försöken på 1500m och gick till Final. Men orkade inte riktigt hela vägen denna gången men får han en bra vinterträning kan det nog hålla hela vägen nästa år.

Jens Petrusson sprang 3000m Hinder. Tyvärr var dom stora kanonerna stygga och öppna i ett ursinnigt tempo vilket Jens inte riktigt hängde med i år. Men riktigt kul att Jens är tillbaka på banorna och nästa år kommer förhoppningsvis bli hans riktigt tillbakagång i Eliten.

Emelie Larsson var också tillbaka på SM banan igen efter ett antal operationer och problem de senaste åren. Att bara komma till start var bra men tyvärr fick hon inte till det i de för spjut lite besvärliga vindarna.

Kevin Fankl vill nog helst glömma årets individuella SM. Hoppas bara inte hans känningar i arbågen i spjuttävlingen kommer att påverka han möjligheter i Mångkamps-SM om 2 veckor.

Skribent: Curt-Roland Ljung
E-post: kurtenljung@gmail.com