Funktionär

Nu går det att anmäla sig till 2024 års uppdrag!

Arrangemang 2024:
  • 15 maj: Stafettvarvet (44 personer)
  • 18 maj: Göteborgsvarvet (100 personer)
  • 13 – 25 aug Veteran-VM
  • 16-17 november: Adventspelen (ca 60 personer/dag)

 

KLICKA HÄR för att komma till funktionärsanmälan.

Frågor och svar om att vara funktionär

Varför är funktionärspassen så viktiga?
Din medverkan som funktionär gör det möjligt för UTBY IK/ULLEVI FK att bedriva den dagliga verksamheten och att erbjuda våra duktiga friidrottare den träning, gemenskap och utveckling som de behöver för att nå sina mål. Vi har medvetet valt att satsa allt på våra arrangemang och därför valt bort bingolotter, kakor, lotter eller liknade aktiviteter.

Oavsett vilken din roll i funktionärsgruppen är så gör din insats skillnad i hur våra arrangemang/tävlingar utförs och upplevs av de tävlande och av publiken.
För att vi ska lyckas med och bli nöjda med ett arrangemang krävs att alla bidrar med sin del oavsett om du ställer upp som grenledare i höjdhopp eller utdelare av nummerlappar till de aktiva.

Du är inte ensam i din roll som funktionär, du ingår i en stabil funktionärsstab med dig själv som en viktig del. Vi ska göra detta tillsammans och samtidigt passa på att ha riktigt kul. Delad glädje är dubbel glädje.

Vem kan/ska vara funktionär?
Alla behövs och vi förutsätter att samtliga föräldrar som har barn eller ungdomar i vår verksamhet ställer upp som funktionärer.

Tränare/ledare bör ställa upp som funktionärer 2st heldagar per år under Adventsspelen i november .

Observera att för att vara funktionär vid Göteborgsvarvet så ska man vara minst 18 år (d.v.s. född 2005 eller tidigare), medan vid vår egen tävling Adventsspelen så räcker det med 15 år. För er som är yngre så utförs alltså funktionärspassen av vårdnadshavare eller annan vuxen.

Hur många timmar behöver jag göra?
För er som tränar och/eller tävlar för föreningen ingår det i medlemsavgiften att ställa upp med funktionärer vid minst 3 tillfällen per år!

Även ni som inte längre är aktiva, eller förälder till en aktiv, i föreningen är varmt välkomna att hjälpa till, då vi behöver allas hjälp och er insats är värdefull. Dessutom brukar vi ha väldigt roligt tillsammans vid dessa arrangemang!

Tränare/ledare bör ställa upp som funktionärer två heldagar per år under Adventsspelen i november.

Var finns information om arrangemang jag ska delta i?
Dels uppdateras information under arrangemangets sektion på hemsidan, dels får du några veckor innan kommande arrangemang ett mail som påminner dig om vad du ska hjälpa till med och vilka exakta tider som gäller.

Vem är funktionärsansvarig?
I varje grupp finns en eller två grenledare som ansvarar för gruppen.

Övriga frågor
Hör gärna av er med ytterligare frågor till UTBY IK/ULLEVI FK kansli.

Tel: 0700-22 43 56

Mailadress: utby@ullevi.nu

ARRANGEMANG

med Utby IK som huvud- eller delansvarig