Finnkampen

Det blev till slut en Finnkamp även i år efter mycket om och men. Men med speciella regler bl.a. får inte Svenskarna sova över i Finland utan måste åka fram och tillbaka varje dag och övernatta i Stockholm.

1a dagen i Finnkampen är avgjord.

Charlotta är säkerheten själv och glänste som vanligt med sin närvaro och vann 10 000m på ett säkert och imponerande sett..

Tyvärr försvann Suldan Hassan ur startlistan på grund av ett 1a positivt Corona test som sedan vid nästa test blev ett negativt 28 timmar senare. Nu är han i alla fall frisk och kan nu förhoppningsvis fortsätta säsongen med bl.a. ett lopp i Ostrava på Tisdag.

I veckan slog  Mari Klaup Nytt klubbrekord i Spjut i samband med Castoramatävlingar med fantastiska 56.79! Med det resultatet är hon 2a i Sverige under 2020.

Mari hade behövt i Finnkampen idag.

Men  tyvärr för oss i Utby/Ullevi och Svenska landslaget får inte Mari tävla för klubben i Svenska Mästerskapen under 2020 och inte heller i landslaget. Man får nämligen inte tävla i mer än 1 lands mästerskap per år. Och Mari gjorde en mästerskapstävling i sitt kära Estland i våras innan Coronan började härja med förhoppning om att kvala till OS 2020 som vi nu alla vet ställdes in!

Men på klubbnivå får man tävla om man varit folkbokförd i Sverige i 1 år.

Mari skulle lätt kunna söka och få svenskt medborgaskap eftersom hon bott större delen av sitt liv i landet. men valt att fortsätta tävla för Estland under hela sin karriär!

I morgon fortsätter Finkampen med fler utbyiter i farten nämligen Khaddi Sagnia, Lovisa Lindh och Esa Hiltunen – missa inte det…

Skribent: Curt-Roland Ljung
E-post: kurtenljung@gmail.com