Finnkampen!

I helgen Finnkamp hade Utby IK/Ullevi FK tre deltagare med. Alla tre vann sina grenar. Vilka otroligt duktiga aktiva vi har i klubben.

Khaddi Sagnia visade återigen vilken kvinna som är bäst i Sverige och Norden i längdhopp. I lite bråkiga vindar lyckades hon ändå hoppa ett världsresultat 6.76. Nästa tävling blir Daimond Leage finalen 8-9 september i Zürich.

Lovisa Lindh kommer från Daimond Leage tävling dagen innan där hon sprang på årsbästa 1.59.49 vilket kvalificerar henne till nästa års VM och EM. Trots tävling dagen innan och resa därifrån vinner hon 800m och slår finskan som fick vara med i OS där hon nådde semifinal. Vilken revansch för Lovisa, vilket ytterligare bevisar att SOK hade fel som inte lät Lovisa åka till OS. Oerhört starkt! Och inte nog med det har även Lovisa om jag förstått det rätt kvalificerat sig till Daimond Leage finalen 8-9 september i Zürich!

Suldan Hassan gjorde heller ingen besviken i 10000m loppet i Finnkampen. Första varven försökte de tre svenskarna växeldra i ca 29.30 fart. Snart var Suldan ensam i täten och passerade 5000m 14.38. Ökade sedan farten lite hela tiden och avslutade riktigt starkt med 14.10 på 2:a halvan. I mål blev det 28.48 efter att ha varvat alla utom en i loppet.

Foto: Deca Text & Bild

Skribent: Curre
E-post: anders@ucvast.se