Flera deltagare på SM

Nu i helgen 27-29 augusti av görs SM i Borås. Utby IK/Ullevi FK ställer som vanligt upp med ett antal medalj och SM- poängkandidater. På SVT/play kan följa våra friidrottare.

Khaddi Sagnia får väl betraktas som favorit till segern i längdhopp även om det kommer nya unga förmågor upp och kanske kan ge henne en fight.

Lovisa Lindh på 800m får väl också bära favoritskapet. Efter en tuff sommar gjorde hon ett riktigt starkt lopp på 1500m för någon vecka sedan vilket indikerar att hon blir svårslagen.

Suldan Hassan har inte bestämt sig vilken sträcka han skall välja av 1500-5000-10 000 och kanske blir det t.o.m. en dubblering. Oavsett kommer Suldan säkert vara med och slåss om dom ädlaste medaljerna.

Esa Hiltunen blev 4:a i Spjut förra året och siktar naturligtvis högre i år.

Hampus Börjesson 5:a förra året på 1500m har en utomordentlig förmåga att göra extra bra på SM. Är anmäld på två sträckor 1500-5000m och målet att ta ett nytt SM poäng igår.

Sofie Hammar vår nya spjutkastare skall bli spännande att se. Med sitt årsbästa och personliga rekord på 45m gör hon en bragd om hon lyckas ta ett SM poäng! Men i speciellt Spjut kan allt hända.

Alicia Nilsson har haft ett riktigt tufft år igen med skador och annat leende. Men har ju kvalat och vi hoppas på årsbästa och tider ner mot det personliga rekordet.

Foto: Deca Text & Bild

Skribent: Anders Gren
E-post: anders@ucvast.se