Hur står det till med våra Elitaktiva

Det händer ju inte så mycket i tävlingsväg för våra aktiva under höstmånaderna!
Hur är det med våra aktiva och vad gör dom?

Aktivas status i korta drag;

Charlotta Fougberg slickar såren efter VM i Doha. Satsar vidare mot Olympiska Spelen 2020.

Lovisa Lindh befinner sig i USA för att grundtränad och försöka hitta tillbaka till den fina formen hon hade innan skadan inför VM 2017.

Khaddi Sagnia är i full gång. Var egentligen redo att hoppa i VM i somras men valde det säkra att inte hoppa och riskera att slå upp sitt nyopererades korsband. OS i sommar är det stora målet förmodar jag!? Eller kanske EM i Paris?

Suldan Hassan med en fantastisk säsong 2019 med klubbrekord på 1500-3.39,19 och 5000m-13.31,35 är den bästa svensk på 17 år! Han är nu på månadslångt läger i Kenya! Siktar i första hand på Terräng-EM M22 i Portugal i dec där Sverige kan få ett riktigt bra lag om alla är friska! 

Mari Klaup tränar på bra som vanligt.Inte precis ovanligt;). Speciellt i Spjut har hon utvecklats extra stark i år med klubbrekord och fina 55.23. Men förmodar att         7-kampen fortfarande är huvudgrenen. Eftersom hon fortfarande har sitt Estniska medlemsskap i grunden vet jag inte om hon kommer att deltaga i SM i år?

Esa Hiltunen avslutade säsongen fenomenalt. Tränar bra och väldigt spännande hur lååååång han kommer att kasta spjutet nästa år!?

Hampus Börjesson har börjat grundträningen lite segt med sjukdomar. Men det är långt till nästa tävlingssäsong. Kanske de lite längre sträckorna kommer att visa sig passa bättre nästa år?

Emelie Larsson hoppas vi skall läka sina skador och då kan det bli bra längder med Spjutet igen!

Ali Al Janabi var i grym form förra vintern med en 3e plats i InomhuSM på 1500m. Efter 2 månader på höghöjd i Ethiopien var han ännu bättre i slutet på våren, tror hag! Men fick ingen tävling, blev sjuk och tiden och entusiasmen försvann och med det tyvärr hela säsongen. 

Alicia Nilsson är nykomling i gänget En riktigt pigg duktig tjej på 800m. Med meriter medalj i SM K22 och med pers. 2.11 på 800m. Skall bli riktigt spännande att följa henne nästa sommar i den vackra gröna Ullevitröjan!

Theodor Walter ett styrkefenomen som ökat diskuslängdera rejält varje år. Nu pers på 50,62 men kastat betydligt längre på träningen.Spännande att följa hans utveckling närmaste åren!

 ———

Sen har vi ett gäng som haft haft lite för mycket av skador och sjukdomar som behöver vara fria från besvär för att få till det i framtiden. Det är bara att ta nya tag och hitta vägar bort från skadorna! 

Mathias Söder, en stor talang som måste vara frisk, skadefri och motiverade under uppbyggnads perioden. Då kan det gå riktigt bra nästa år.
Alexander fick till ett bra lopp på¨1500m i år med fint pers på 4.03, innan hans hälsenor började bråka igen.
Jens Petrusson också stor talang som länge kämpat med div skador som inte vill ge sig alldeles för länge. Fantastiskt tålamod vilket borde ge betalt snart
Jill Höstman behöver också få ordning på sina krånglande hälsenor för att kunna träna bättre och få bättre tider på de lite längre sträckorna.

Skribent: Curt-Roland Ljung
E-post: kurtenljung@gmail.com