Khaddi 6.85 i rätt gren !!!

Första dagen av inomhus-SM bjöd på en fantastiskt längdhoppstävling av Khaddi Sagnia…

Ullevi-tjejen satte inomhuspers med 6.67 i tredje omgången och flög sedan hela 6.85 i fjärde efter en i det närmaste perfekt plankträff – nytt mästerskapsrekord, bara sju centimeter från Carolina Klüfts svenska rekord och nytt världsårsbästa! Två i årsstatistiken är OS-bronsmedaljören Ivana Spanovic hoppat med 6.77.

– Det är helt sjukt att jag hoppat längst av alla! Jag är så glad! Idag kände jag att jag kunde flyga för första gången på länge. Jag har blivit snabbare och det har gjort att jag fått problem med slutet av ansatsen, men nu fungerade det, säger Khaddi som förra helgen kvalade in till inne-VM i Birmingham även på 60 m häck.

Skribent: Curt-Roland Ljung
E-post: kurtenljung@gmail.com