Khaddi och annat

Khaddi Sagnia har varit i farten igen. Nu i internationellt motstånd i Bauhausgalan i Stockholm. Och det med nytt fint personligt rekord i längdhopp med fina 6.81. Khaddi hoppade näst längst men blev ”bara” 3a med de nya reglerna.

Trots lite svårigheter att hitta plankan ibland löser Khaddi det alltid på ett fantastiskt sätt! 

Om det varit en vanlig längdtävling hade Khaddi blivit 2a med sitt resultat 6.81. Men nu har det dykt upp en mystisk regel att sista hoppat skall betyda mer än de 5 första. Vilket innebär att bara de 3 bästa efter 5 omgångar (Khaddi då i ledningen) får hoppa 6e o sista omgången. Sista hoppet blir helt avgörande oavsett längd i hoppet för pallplatserna i tävlingen. 

Varför denna nymodighet, har vi friidrottare svårt att förstå. Kan bara spekulera om att det förväntas bli mer spännande för publiken och därför skapa mer intresse för allmänheten att titta på friidrott? 

——–

Lovisa Lindh letar fortfarande efter formen och sprang in på 2.04 i stentufft motstånd i samma Bauhausgala! 

 ———

JSM avgjordes också i helgen i Linköping. Målsättningen på 1 medalj (Alicia Nilsson tog brons på 800m K22) och 2 poängplatsen (Husein på 5000 och Mathias Söder på 800m infriades också. 

————

Nu har vi samlat på oss fler SM poäng än förra året och då har vi ändå Stafett-SM kvar 12-13 september på hemmaplan i Göteborg.

———-

Ni missar väl inte att det är FOLKSAM GP på Slottsskogsvallen på lördag bl.a. med Suldan Hassan på jakt efter Anders Gärderuds gamla Svenskt rekord på 5000m ! Och Khaddi får nya chanser att ta Svenskt rekord i längdhopp som Erika Johansson för tillfället innehar på 6.99.

 ———-

Charlotta Fougberg drog direkt på höghöjdsläger så fort det blev klar att SM i maraton blir av den 5 september! Ytterligare ett SM Guld i hennes stora samling är naturligtvis målsättningen!

Skribent: Curt-Roland Ljung
E-post: kurtenljung@gmail.com