Magisk kväll på Slottsskogsvallen

Det blev en magisk kväll på Slottsskogsvallen när FOLKSAM GP arrangerades igår. Länge såg det ut att bli ösregn under tävlingarna men lagom till tävlingen tittade faktiskt solen fram och blev en optimal kväll för friidrott.

Suldan Hassan var futtiga 0,4 sekunder ifrån att bli historisk genom att slå Anders Gärderuds 44 år gamla Svenska rekord på 5000m. Det är bara en tidsfråga innan han tar det! Om inte i Ostrava nästa vecka så nästa år!

Khaddi Sagnia fortsätter med fina resultat i längdhopp. Denna gång vinst med fina 6.75! Tror det bara är en tidsfråga att även hon raderar ut Erika Johansson Svenska rekord på 6.99!

Lovisa Lind fortsätter leta efter formen. Vi får nog vänta till nästa år innan hon kommer ikapp alla skador och sjukdomar!

Extra glada i går kväll var Hampus Börjesson och Mathias Söder som båda slog sina personliga rekord på 1500m respektive 800m!

Säsongen börjar gå mot sitt slut. Men glädjande nog blir det en Finnkamp redan nästa helg. Helgen efter det blir det Stafett-SM i Göteborg och det återstår bara att se hur många som orkar hålla igång till dess efter den senaste mycket intensiva perioden!

Så här kan man reagera när man inser att man är futtiga 0,4 sek från att slå ett 44 år gammalt Svensk rekord

Foto: Deca Text & Bild

Skribent: Curt-Roland Ljung
E-post: kurtenljung@gmail.com