Minnesord

Elisabeth Östberg

1940-08-29 – 2023-04-10

 

Utby IK har förlorat en fin idrottsvän och uppskattad medlem i vår friidrottsstyrelse.

Elisabeth har avlidit i en ålder av 82 år.

Hon var en unik personlighet och var under hela sitt liv trogen friidrotten som tränare, lärare, ledare och aktiv (Hade svenska rekordet på både 400 och 800 meter och har varit stor tjej i många år).

Hennes kärlek till friidrotten löpte som en röd tråd genom hennes liv och det kommer att bli tomt på Slottskogsvallen, som hon besökte nästan dagligen.

Elisabeth visade en stark solidaritet med människor som hade mött svårigheter i livet. Hon var alltid beredd att sträcka ut en hjälpande hand och att kämpa mot orättvisor i vår värld. Respekt till henne!

Hon var pionjär med att debattera och strida för kvinnlig idrott. Elisabeth skrev även en medryckande bok, Kvinna i startblock, i vilken hon analyserade idrott på ett kritiskt men varmt sätt.

En annan passion som Elisabeth hade var att resa till världens alla hörn. Det hände ofta att hon tog med sig sina adepter på träningsläger i fjärran länder. Dessa resor bekostades många gånger till stor del med stipendier som hon sökte från alla möjliga och omöjliga håll.

Det har varit en stor ära att ha Elisabeth som vän och vi saknar dig.

 

Vila i frid, Elisabeth

 

Text: Ann Green