Rapport Aktiva o anställda o annat

Det händer en del i klubben! Tävlingssäsongen är i full gång.

Lotta Fougberg har redan erövrat 2 SM GULD på 10km och ½ maraton. Stora målet i år är maran på VM.

Lovisa Lindh har haft en jobbig tid ett tag. Men nu verkar det lossna senast på FOLKSAM GP med vinst och 2.01,79. Spännande fortsättning och målet är naturligtvis att kvala till VM med tiden 2.00,60 krävs för att vara helt säker.

Khaddi Sagnia drog ju olyckligtvis sitt andra korsband i höstas. Rehabiliteringen går enligt plan. Men än så länge har hon inte vågat hoppa. Det är väl bara Khaddi själv och Katrin som vet om det ev. blir något tävlande i år. Men vi hoppas ju alla att hon skall vara tävlingklar så fort som möjligt.

Suldan Hassan har fortsatt brant utvecklingskurva. Eller vad sägs om 13.31,35 redan i april på träningslägret i USA. Sedan 8.02 på 3000m och nu senast i veckan på 1500m 3.41,15. Suldans stora mål i år är EM22 i Gävle.

Ali Al-Janabi har spenderat någon månad i Etiopien och vill nu prova på lite längre sträckor.

Esa Hiltunen tränar på och kastade personligt rekord med 63.01 vilket i dagsläget ger honom en 6e plats i Sverigestatistiken. Men har mer i kroppen!

Teodor Walther tränar på lika metodisk som tidigare och utvecklas hela tiden. Nu senast landade diskusen på 49.68 vilket i dagsläget ger en 9:e plats i Sverigestatistiken.

Jill Höstman är glädjande nog tillbaka. Sprang Göteborgsvarvet på 1.30 och bandebuterar på Lag-SM med att springa 3000m Hinder nästa vecka.

Hampus Börjesson har tränar bra under hela året. Jobbar numera heltid och har åkt skidor en hel det i vinter så det tar nog lite längre tid innan tiderna kommer i sommar. Sprang 3.54 på 1500m i veckan och springer 5000m på Lag-SM. Hampus börjar nog mer och mer röra sig lite uppåt i distanserna.

Jens Petrusson har tränar bättre i vintern än på länge. Trodde hans hälseneproblem var under kontroll när han plötsligt fick känningar av skadan igen och tvingades bryta stafett-SM på 4x1500m.

Emelie Larsson är också igång efter dubbla axeloperationen. Så bra att hon blir klubbens representant på Lag-SM kommande vecka efter att ha kastat 45.81 och en 6e plats i Sverigestatistiken för närvarande.

Alexanders Waerme har äntligen slagit sitt personliga rekord på 1500m med 4.04,68. Detta efter ett antal förkylninga och hälsenebesvär. Så roligt och välförkänt!

Reserverar mig för att jag säkert har glömt någon. Men dessa är de som tränar och tävlar seriöst just för tillfället!

———————————————-

Mikael Bentbland saknas stort i klubbens ungdomsverksamhet efter han fick en heltidstjänst i SAIK

Anders Prytz som jobbat 60% som kanslist har tyvärr också beslutat sig för att
sluta.

Curre Ljung egentligen pensionär är nu ensam kvar på kansliet med en 25% anställning.

Suldan Hassan   sommarvikarierar på kansliet

———————————————————

Abdisalam tillsammans med återvändande tränare Jenny Kågebäck försöker tillsammans få igång och bygga upp en ordentlig ungdomsverksamhet igen.

När jag kom till klubben år 2000 var situationen betydligt värre än i dag. 12 år senare var vi bästa klubb i hela Sverige i Terräng-SM. Vi har också 4st riktiga storstjärnor i Charlotta, Khaddi, Lovisa och Suldan.

I princip alla klubbar har haft upp och nedgångar i sin historia. Utby IK är nere i en svacka, men är uppmärksamma på det och kommer att göra allt för att vända utvecklingen igen!  Det kommer att ta tid men om 5 år får vi se!!

Skribent: Curt-Roland Ljung
E-post: kurtenljung@gmail.com