Rapport aktiva

Halva säsongen har nu gått. Ni där ute kanske undrar hur läget är bland våra Elitaktiva.

Lovisa Lindh går från klarhet till klarhet. Hon slår rekord efter rekord. Hennes nya Svenska rekord är på 800m 1.58,77 och 1000m 2.35,15. Ligger nu på höghöjdsläger inför VM i London.

Charlotta Fougberg var bara några ynka 100-delar att kvala till VM i våras på 3000m Hinder. Har sedan har problem med sin hälsena. Vi håller alla tummarna att hon hinner bli helt frisk. Nu kanske det räcker med tiden ändå eftersom IAAF efter anmälningstiden plockar ut ett antal extra för att fylla upp till ett visst antal.

Khaddi Sagnia.  Har haft en lite strulig vinter med mycket rehabträning på programmet. Men har i alla fall fått till fina 6,72 vilket är 3 cm från VM kval. Men samma med Khaddi att hon kommer med mycket stor sannolikhet till VM även om hon inte hoppar längre eftersom hon ligger på 11 plats i världsstatistiken nu och man tar med 40st.

Kevin Fankl utvecklas också hela tiden sakta men säkert. Kvalade till Junior-EM 22 med nytt personligt-klubb-distriktsrekord seniorer med fina 7.459poäng. Precis kommit tillbaka från JEM och näst bästa 10-kamp med en 13e plats och 7.340 poäng.

Suldan Hassan har fortsatt brant utvecklingskurva. Nya personligt rekord på 5000m med 14.10,00 och 3000m med 8.03,09 och åker till JEM 19 för att springa 5000m lördagen den 22 juli. Målet är att försöka ta medalj.

Fatima Kone  har hittills i år haft en liten mellan-säsong så här långt. Men det finns ett antal tävlingar kvar.  Alla får ibland en mellan-säsong och vi vet ju alla att Fatima besitter en enorm talang och bara hon har lite tålamod kommer dom låååånga hoppen med tiden.

Markus Mattisson har ”kastat” kulan 16.64. Tyvärr fick inte Markus ledigt från jobbat till Lag-SM ;(.  Nu hoppas vi att han istället tar ett poäng på Stora SM.

Hampus Börjesson har tagit ett steg till med nytt personligt rekord på 1500m med 3.50,97.

Fredrik Johansson  har haft en riktigt motig säsong men kämpar vidare. Kroppen har inte svarat på träningen som han vill. Lite för mycket känningar i hälsenor, baksidor etc. Kanske också stress på jobbet. Nu byter han jobb och då får man hoppas att det släpper lite.

Joel Zackrisson låg på träningsläger i Etiopien i 6 veckor inför säsongen. Kom hem och sprang 2 helt fantastiska tävlingar. Först på hemmaplan där han krossade ett redan bra banrekord på 10km med 1,5 minut. Några dagar efter persade Joel på 5000m med fina 14.14,01. Tyvärr fick han en riktig efterhängsen förkylning i ett par veckor. Men är på gång och blir farlig till SM om några veckor!

Esa Hiltunen har tyvärr haft ont i ryggen alltfår långe. Esa har tagit en timeout och vi hoppas att han kommer igång igen.

Sami – dvs Abduwahab Abdule  har redan tagit sitt SM poäng genom 2a platsen i JSM 10km. Satsar nu på 5000m och Terräng-SM

Emelie Larsson är glädjande igång så smått igen med sitt Spjutkastande efter alla operationer.

Husein Ibrahim har haft det motigt men är riktigt på gång igen. Spännande se hur det går på JSM 19 år.

Oscar Söderbergh har opererat sig och har börjar hoppa mot höjder på personliga rekord.

Jens Petrussons var verkligen på G i våras men så började tyvärr hälseneproblemen igen. Stackars kille. Hoppas han har ork och tålamod att komma tillbaka igen…

John Amundsson har börjar kasta spjut vilket är riktigt roligt. En riktig kämpe och ger aldrig upp.

Ahmed Abdulahii verkar också äntligen få ordning på sin fot. Hoppas hinna komma igång till JSM annars till Terräng-SM

Skribent: Curt-Roland Ljung
E-post: curreljung@hotmail.com