Rapport om våra Elitaktiva

Det var ju ett tag sedan vi sett en hel del av våra Elitaktiva tävla. Många är nog nyfikna på hur läget är för dom!?

Lovisa Lindh var runt jul o nyår helt återhämtad från sin stressfraktur i foten. Efter ett långt härligt träningsläget i Sydafrika såg allt bra ut. Men då dök ”naturligtvis” ett nytt hinder upp i form av en inflamerad sena under foten. Men i dagläget är hon åter igång med vanlig träning och planerar tävlingdebut i juni.

Charlotta Fougberg har tränar bra hela vintern utan några större avbrott. Och tävlar nu kommande helg i Italien på 1/2 maraton !! Riktigt spännande!

Khaddi Sagnia.  Hade ju en fin inomhussäsong. Efter ett par veckors vila är hon igång bra med träningen just nu i Monte Gordo på läger.

Kevin Fankl utvecklas också hela tiden sakta men säkert. Och kämpare mot nya personliga rekord.

Suldan Hassan avstod inomhussäsongen efter ett månadslångt läger i Etiopien. Har fokuserat på uppbyggnad och tränar på hyfsat med ett par mindre skadekänningsperioder.

Hampus Börjesson har tränar mycket bra i vinter mellan skidresorna till Trysil. Kanske inte 100% optimalt men man också viktigt att man trivs med livet för att kunna prestera. Hampus tänker långsikt och är övertygad om att han kommer att  persa i sommar igen speciellt på dom lite längre sträckorna.

Fredrik Johansson  har haft ett par riktigt jobbiga år. Men förra veckan visade han gryende form igen med sin seger på 16km i Skatås.

Joel Zackrisson har tränar på bra fram t.o.m. träningslägret i Etiopen med Suldan Hassan. Men några veckor därefter deckade han totalt både fysiskt och psykiskt. Ungefär i samma situation som Charlotte för 4-5 år sedan när hon gick in i väggen och inte sprang någonting på ett antal månader. Vi tror och hoppas på samma vändning i Joels ”fall”

Esa Hiltunen har sadlat om till Spjutkastare och blir spännande att följa till sommaren

Husein Ibrahim har tränar på hyfsat i vinter och visar stundtals bra kapacitet.

Ali Al-Jabani har problem med kylan på vinterhalvåret men tränar på bra ändå. Befinner sig för närvarande på 1 månads träningsläger i Etiopiska värmen.

Oscar Söderbergh var nära ”dröm 2” i vintras men har tagit en litet paus och är ute i världen och reser i några månader.

Mathias Söder gjorde en fin inomhussäsong sitt första år i klubben med sin 6e plats på 1500m P19. Lite för mycket sjukdomar under vintern för att vara helt optimalt. Men nu i full gång och ser bra ut inför utomhussäsongen.

Viktor Johansson  fick äntligen till det lite inomhus med dunderperset 13.60 i tresteg. Efter hur många år och hur många motgångar som helst fick Viktor äntligen till det med en 6e plats i tresteg M22 och är återigen ett bevis att man alltid kan komma tillbaka om viljan finns. Bra jobbar Viktor…

 

Skribent: Curt-Roland Ljung
E-post: kurtenljung@gmail.com