SM i friidrott!

SM i friidrott i Norrköping resultat!

Dag 1 på SM i Norrköping.

Hampus Börjesson var först i farten med att springa försök på 1500m. Nytt årsbästa 3.50,22 vilket räckte till final i morgon. Alicia Nilsson tog sig också vidare till Final på 1500m i morgon utan att springa en meter eftersom endast 13 st prickade av sig. Esa Hiltunen låg länge tvåa i Spjutfinalen men träningskompisen Joni Kaartinen passerade och tog silvret. Men brons är inte fy skam heller. Grattis till helgens 1a medalj för Utby IK/Ullevi FK med 68.82.

Dag 2 på SM finns det inte mycket att rapportera.

Dag 3 var två av klubbens storstjärnor i farten.

Först ut Khaddi Sagnia i längdhopp som i växlande medvind tog ledningen med 6.57 men blev omhoppad med först 6.65 sedan 6.73 och lyckades inte komma tillbaka i de sista 2 hoppen utan fick i år nöja sig med Silver.

Lovisa Lindh tog direkt ledningen i 800ms finalen trots kraftiga vindar. Drog i 600m när Wilma Nielsen med ett överraskande ryck gick förbi i sista kurvan. Lovisa han/orkade inte svara utan blev även omsprungen av en tjej till på upploppet vilket innebär en Bronsmedalj till slut.

Säkert inte vad tjejerna hade siktat på eller är nöjda med. Men nu får dom ladda om till EM i München som startar om bara drygt en vecka!

Summa summarum 3 medaljer blev därmed årets skörd för klubben.

 

Foto: Deca Text & Bild

Skribent: Curre Ljung
E-post: anders.gren@goteborgfriidrott.se