SVENSKT REKORD igen

Lovisa Lindh fortsätter att skämma bort oss med fantastisk prestationer. Hennes popularitet bidrog säkert till att huvudläktaren var ganska full och att folk satt kvar till
hon sprang i sista loppet för kvällen. Och vilket lyft det blev.
Lovisa Lindh sprang ca  en sekund fortare än förra året och förbättrade sitt nordiska rekord på 1000 meter från samma tävling ifjol,

Sluttiden blev 2.35.15 i ett lopp där Lovisa knappt kunde hålla sig bakom harande kenyanskan Wafula trots att hon höll den beställda farten via 31.5 och 62 blankt med Ullevilöparen ett par tiondelar bakom.
Farthållaren klev av vid 600 meter efter att ha haft allt större besvär med att hålla Lindh bakom sig. De sista 80 meterna sprang Wafula snett framför.
Klockan ringde för sista varvet på 1:34.7 och Lovisa fortsatte på egen hand. Avståndet bakåt till brittiskan McDonald (4:05-lppare på 1500 meter) växte markant efter att Lovisa stänkt till med 30.3 på den fjärde tvåhundringen, men den sista skulle gå ännu fortare. Det sista varvet skrevs till 60.5.

Vi får inte heller glömma Khaddi Sagnias fina hoppande med 2 riktigt bra resultat. även om det inte var över VM kvalgränsen tyder allt att det kommer att räcka för att få åka med till London, eftersom man bjuder in fler än de som klarat gränsen.

Även Suldan gjorde ett försök att gå under dröm 8 på 3000m. Gick inte riktigt denna gången men visar att formen är bra inför nästa veckas resa till Junior-EM i Italien där han springer 5000m..

 

Skribent: Curt-Roland Ljung
E-post: curreljung@hotmail.com